Artistiek leider


Annalisa Schmad

 

De oprichter en artistiek leider van Voice Over is Annalisa Schmad.

Annalisa is oorspronkelijk Amerikaanse maar woont en werkt al ruim 30 jaar in Nederland. Zij voelt zich een echte Brabantse, daar ze alle jaren in Brabant heeft gewoond.

Annalisa is oorspronkelijk zanger geweest maar haar roots in de klassieke kamermuziek. Zij is afgestudeerd aan de universiteit in Provo, Utah (BYU) met een minor in vocale muziek.

Na het vroegtijdige overlijden van haar man is ze wederom in de muziek gestapt; eerste als zanger en daarna als dirigent. Sinds 2003 dirigeert ze meerdere popkoren en vocal groups.

Haar eerste dirigentenopleiding heeft ze via Unisono op het conservatorium van Tilburg gevolgd onder de leiding van o.a. Tijs Krammer en Hans van den Brand. Deze opleiding heeft ze afgerond in 2004.


In november 2010 richtte Annalisa Stichting EduVox op. Deze stichting heeft als doel het bevorderen van vocale muziekkwaliteit door middel van projecten, festivals, evenementen, workshops en dergelijk. Zij hebben een aantal landelijke, educatieve projecten gedaan waaronder:

Dark Side of the Moon A Cappella, Into The Light en JazzBox

Tevens is EduVox sinds de oprichting verantwoordelijk voor de organisatie van het regionale festival BALK Zuid, dat jaarlijks onder de auspiciën van Stichting BALK wordt uitgevoerd. 

In 2016 is Annalisa afgestudeerd aan het Royal Academy of Music conservatorium in Aalborg, Denemarken met haar diploma in Rhythmic Choral Direction. Naast haar maatschappelijke functie als business controller voor een zorginstelling, is Annalisa dirigent en coach van vijf koren en vocal groups. Zij geeft workshops in binnen- en buitenland; coacht koren en jureert festivals. Naast haar diverse activiteiten als voorzitter van EduVox is Annalisa ook lid van besturen, waaronder Stichting Vocal Pop and Jazz Days (Penningmeester) en Koornetwerk Nederland (Portefeuillehouder Deskundigheidsbevordering).